Nederlanders ontvluchten de strenge lockdown om in België of Duitsland te winkelen, uit eten én naar de bioscoop te gaan! Stella Ruisch zag zo in het Leuvense Kinépolis de film The King’s Man waarvan de première dit weekeinde in Nederland gepland staat. 

Vermakelijke actiefilm

Een goed geventileerde filmzaal, gezeten op veilige afstand van andere kijkers en gedurende de hele filmvoorstelling met een mondmasker op. Zo kun je in de Belgische bioscoop ondanks de delta- en omikronvariant nog steeds naar de film. En zo zagen wij The King’s Man. Niet onze eerste keuze maar wel de meeste aansprekende uit het aanbod afgelopen week in de Leuvense Kinépolis. Het bleek een heerlijke, vermakelijke actiefilm, waardoor we ons mondkapje gewoonweg vergaten!

Goed acteerwerk en fascinerende stunts

Denk even aan de aloude reclame voor Heinz Sandwichspread: kaas, worst, kaas, worst….soms wil een mens wel eens iets anders. Het was heerlijk om na een reeks mooie maar zware documentaires, films om over na te denken een totaal onwaarschijnlijk verhaal over het ontstaan van de Engelse inlichtingendienst voorgeschoteld te krijgen maar dan wel met goed acteerwerk en fascinerende stunts.

Sowieso een genoegen om zo’n Engelsman van de oude stempel als Ralph Fiennes te mogen aanschouwen in deze zogenaamde prequel van twee eerdere Kingsman-films. Ofschoon Ralph Fiennes hier wel ver weg is van zijn aansprekende rol als The English Patient. Met een schmierende Rhys Ifans als Raspoetin voorzien van goede tekst doe je me ook een genoegen. Het hoogtepunt is echter de stuntscènes waarin Ralph Fiennes als Lord Oxford een schier onbenaderbare rots moet bedwingen.

In The King’s Man wordt een loopje met de wereldgeschiedenis genomen….
Filmdistributie in Nederland: The Walt Disney Company.

The King’s Man dit weekeinde in première?

Laten we hopen dat de bioscopen vanaf dit weekeinde ook in Nederland hun deuren weer mogen openen. Want The King’s Man, gebaseerd op eerdere Comic-verfilmingen is bij uitstek de film om even aan de grauwe corona-realiteit te ontsnappen.

Meer spannende kijktips

Stella Ruisch zag eerder een Franse film die spannend is én om over na te denken: Police. Brigitte Leferink zat op het puntje van haar stoel bij de Netflix-serie Black Space en The Serpent. Wendy Voois keek zo bij de zelfde streamingdienst naar Fauda. Absurdistisch maar ook spannend is de kijktip van Karin de Lange: Riders of Justice.

Openingsfoto: Ralph Fiennes als Lord Oxford in The King’s Man. Foto: Twentieth Century Fox