Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om op het scherm naar te kijken. Deze keer een kijktip voor opa’s en oma’s van tien-minners: de nieuwste film van De Club van Sinterklaas: Race tegen de klok.

Voorpret

Het is een regenachtige zondag en we krijgen dochterlief met twee kleine kinderen op bezoek. We besluiten er alvast een Sinterklaas voorpret-dag van te maken. We beginnen met speculaasdeeg te maken en als die toch even in de koelkast moet rusten, gaan we naar de bioscoop in de buurt naar de film van De Club van Sinterklaas: De Race tegen de Klok.

Voor mij is het de eerste keer dat ik naar een Sinterklaasfilm ga. Pas later begrijp ik dat ‘De race tegen de Klok’ er een is van een lange reeks, die overigens allemaal zijn terug te zien via Videoland. Maar wij zitten nu in onze ruime bioscoopstoelen, met de kinderen tussen ons in, voor een cadeautje in het donker.

Hoe doet Sinterklaas het met al die cadeautjes….

En dat is het! Want ik geniet niet alleen van de vrolijke kinderfilm maar ook van de gezichtjes naast me. Wat ik van tevoren niet wist, is dat er ook in wordt gedanst en gezongen. Wat de kijkvreugde nog eens verhoogt. Het verhaal is niet ingewikkeld: Pietje Fernando is een goedbedoelende maar fouten makende kinderpiet, die het feest van Sinterklaas op het spel zet door een ongelukje met de magische klok. Daardoor dreigen de cadeautjes niet op tijd te komen bij de kinderen…Leuk om de veel gestelde vraag: ‘Hoe doet Sinterklaas dat nu, met al die cadeautjes?’

Pietje Fernando maakt per ongeluk de magische klok stuk….

Na ‘Race tegen de klok’

Na een aantal verwikkelingen en vooral veel zang en dans, waarin we ook nog een aardige rol voor Angela Groothuizen met een knipoog naar de volwassenen zien weggelegd, komt natuurlijk alles goed. Zelfs de 2,5 jarige heeft geboeid zitten kijken en maar één keer aanstalten gemaakt om van zijn stoel te glijden. 

Laat Sinterklaas maar komen!

En na afloop hebben we thuis in een mum van tijd met zijn allen de lekkerste speculaasjes gemaakt. Laat Sinterklaas nu maar komen!

‘De Race tegen de klok’ wordt uitgebracht door Dutch Film Works.

Meer lezen

Door de discussie over de kleur van de Pieten, zijn veel liedjes inmiddels aangepast. Bovendien zijn er veel nieuwe, leuke bijgekomen. Ontdekte Stella Ruisch vorig jaar. Oefenen voor oma’s&opa’s! Kom alvast in de stemming voor Sinterklaas en lees de verhalen die we eerder schreven over de komst van de Goedheiligman op 5 december. Zoals de Sinterklaassurprise die lappenpop werd van Karin de Lange. Wiette van Klingeren heeft nog een lekker recept voor pepernoten. Karin de Lange schreef al eerder een herkenbaar verhaal over surprises maken. Een traditie die Stella Ruisch alleen kan waarderen als de dag eenmaal daar is, ook al is ze fan van Sinterklaas.

Openingsfoto: Tv-sterretje Lavezzi Rutjes (7), komt ook nog even langs bij De Club…