Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om naar te kijken. Vanaf deze week is in de bioscoop het vervolg te zien van de succesvolle film ‘Ventoux’: De Laatste Ronde. Een humoristische film over vriendschap tussen mannen…tot het ‘bittere’ einde.

Meer dan 100.000 bezoekers

‘Ventoux’ is de titel van de bestseller die Bert Wagendorp schreef over vier mannen die als 40plussers de wielerrit uit hun jeugd overdoen en daarmee bitterzoete herinneringen ophalen. In 2015 trok de verfilming meer dan 100.000 bezoekers. Het succes smaakte naar meer en vanaf deze week is -na 9 jaar- het vervolg te zien met de veelzeggende titel De Laatste Ronde.

Trailer van ‘Ventoux’, waarin de rol van Bart nog wordt vervuld door Kasper van Kooten.

Bekvechten, bokken en elkaar weer vinden

Inmiddels zijn André (Wilfried de Jong), Bart (Reinout Bussemaker) en David (Wim Opbrouck) dikke zestigers die hun vriend Joost (Leopold Witte) in België opzoeken. Daar heeft de laatste een vervallen bistro gekocht die hij in zijn eentje wil opknappen. De vrienden komen een handje helpen en dat levert de nodige humoristische scènes op.

Natuurlijk wordt er ook gefietst en net als in Ventoux brengt in De Laatste Ronde de rit het nodige drama in het verhaal. Dat is meteen ook het zwakke punt in de film, want dat drama voelt niet helemaal geloofwaardig. Dat is jammer, want het bekvechten, bokken en elkaar weer vinden van deze vrienden voelt wel natuurlijk aan. Deze keer geen ‘love-interest’ maar de dochter van Bart die als ‘aangever’ voor de anderen fungeert. Opvallend dat de gesprekken niet of nauwelijks over vrouwen gaan.

Heerlijke film voor in de zomer

Er wordt lekker gegeten en veel gedronken in De Laatste Ronde en natuurlijk plonzen de vier net als in Ventoux een aantal keer in het water. De zon schijnt overvloedig en zorgt ervoor dat we met een warm gevoel de bioscoop verlaten. Een heerlijke film voor in de zomer…Ook voor vrouwen!

Je hoeft ‘Ventoux’ niet te hebben gezien om van ‘De Laatste Ronde’ te kunnen genieten.

Meer lezen

De Laatste Ronde bevat tragikomische elementen maar die zijn minder sterk aanwezig dan in De Terugreis, die we er vlak voor zagen. Toen verlieten we de zaal met een brok in een keel, nu met een zonnetje op ons netvlies. Langer geleden maar nog steeds even mooi is natuurlijk Herman Finkers’ ‘De beentjes van St. Hildegard.’ Vorig jaar genoten we ook van ‘Toen wij van de Duitsers verloren.’

Openingsfoto: Bart (Reinout Bussemaker), Joost (Leopold Witte), André (Wilfried de Jong), Anna (Rosa Kreulen) en David (Wim Opbrouck) in De Laatste Ronde, dat in Nederland wordt uitgebracht door September Film.