Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om ergens naar te gaan kijken. Of het nu op een groot of klein scherm is. Deze week de tip om via NPOStart terug te kijken naar ‘Tenminste houdbaar tot’. Televisie waaronder regisseur Jan-Albert de Weerd zijn handtekening zet, kruipt met een glimlach onder je huid.

Jan-Albert de Weerd

Het overkomt me maar zelden dat ik een televisieserie mis, die ik achteraf wel had willen zien. Op de Belgische hotelkamer zapp ik langs de paar Nederlandstalige kanalen. Ik blijf hangen bij ‘Tenminste houdbaar tot’. Het blijkt net de achtste en laatste aflevering te zijn van de serie. Bij de aftiteling zie ik dat Albert-Jan de Weerd de regisseur is.

Over het algemeen staan regisseurs en producenten in de coulissen als het om film- of televisiesuccessen gaan. Daarom is het goed om te weten dat Jan-Albert de Weerd eerder zijn creatieve handtekening zette onder de succesvolle kinderserie Zoop maar vooral onder de nationale hitserie ‘De Luizenmoeder’.

Overgang gedurfd onderwerp

Ook in ‘Tenminste houdbaar tot’, naar het scenario van Eva Aben, is herkenbare problematiek met een humoristische noot het geheim. Een gedurfd gegeven, want het draait niet alleen om de relatie van Anna (Ricky Koole en Paul (Ruben van de Meer) maar ook om de leeftijdsfase waarin ze komen te verkeren. Je moet maar durven om de overgang als thema van een komische serie te kiezen…

Voorproefje van ‘Tenminste houdbaar tot’

Onvervalst genieten van ‘Tenminste houdbaar tot’

Het lijkt wel of de komst van streaming diensten een impuls heeft gegeven aan film- en tv van eigen bodem. In ieder geval is het onvervalst genieten van 8x nog geen half uurtje mooie Nederlandse televisie. Uit het einde kan ik nu al opmaken dat er vast nog een nieuw seizoen aankomt. Maar eerst ga ik nog 7 afleveringen terugkijken. Want voorlopig is deze serie nog lang houdbaar!

Meer Kijk Eens voor televisie-ontspanning

Vorig jaar verscheen naar aanleiding van de succesvolle serie ‘Luizenmoeder, de film’. Omroep Max grossiert in series met een lach (en een traan), zoals Tweede Hans, Maud&Babs en Het dagboek van Hendrik Groen. Verkneukelen om de relatie tussen pubers en ouders kan ook in Oogappels. Series, die terug te zien via NPOStart en NPOPlus.