Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om naar te kijken. Traditiegetrouw vult KRO/NCRV de televisiezomer met een aantal detectives. Vanaf maandag 7 augustus start de 8-delige televisieserie The Capture. Een spannende maar ook onrustbarende serie over de invloed van bewakingscamera’s.

Bloedstollend, onrustbarend en vooral spannend

“Jij houdt toch van thrillers?” vraagt mijn schoonzoon me. “Dan vind je ‘The Capture’ vast heel goed.” Heel goed? Ik vind The Capture  meer dan dat. Bloedstollend, onrustbarend, spannend! Samen met manlief puzzelen we mee met de vrouwelijke inspecteur Rachel Carey die de zaak van de Britse soldaat Shaun Emery krijgt toegewezen.

Shaun Emery wordt gearresteerd nadat er door zo’n welbekende CTTV-camera in Londen is vastgelegd hoe hij een vrouw kust maar deze na het passeren van een dubbeldekker aan haar haren meesleept. Daarna wordt ze vermist. Wat is er gebeurd? Veteraan Shaun houdt vol onschuldig te zijn maar hoe zit het dan met de ondubbelzinnige opname waarin hij haar meesleept? En hoe waarheidsgetrouw zijn die duizenden camera’s die niet alleen in Londen maar in héél Engeland ons doen en laten in de gaten houden?

Om de spanning erin te houden, zullen we niet meer verklappen van de ontwikkelingen. Ga zelf maar kijken. Gegarandeerd op het puntje van de stoel. Al is het maar om het foutje in het scenario te kunnen ontdekken. En te concluderen: dit is in werkelijkheid niet mogelijk…..Of toch?

Alle afleveringen zijn te zien via NPOPlus, vanaf maandag worden de afleveringen ook uitgezonden op NPO2 om 20.25 u.

Meer spannende kijktips

In onze rubriek Kijk Eens tipten we al eerder spannende series. Zoals de Sandhamn Murders, waarvan dit voorjaar nog nieuwe afleveringen werden uitgezonden. Undercover van Belgisch Nederlandse bodem vonden we om meer dan één reden de moeite waard….En de serie 1985 houdt je ook op het puntje van je stoel. Red Light van Carice van Houten en Halina Reijn vonden we ook intrigerend. Niet te versmaden is een ouderwetse whodunnit van Agatha Christie, zoals Why didn’t they asked Evans?.

Openingsfoto: Beeldbank KRO/NCRV