Vanaf vandaag kan een heel weekeinde lang ouderwets worden genoten van de Uitmarkt in Amsterdam. Met pop-up theaters, kraampjes en flyers voor nieuwe voorstellingen. Traditioneel de start van het uitgaansseizoen. Hierbij de virtuele flyer die Stella Ruisch er zou willen uitdelen voor de voorstelling Gedeelde Smart van Jenny Arean en Brigitte Kaandorp. Gaat het zien, gaat het horen!.

Mee blèren met Brigitte Kaandorp en Jenny Arean

‘Nee, nee, ik huil niet meer! Dat heb ik lang genoeg gedaan….’ Nadat de voorstelling in Carré is afgelopen zing ik het samen met mijn twee zussen terwijl we terug naar huis lopen. En daarna als ik aan het afwassen ben. Geholpen door een inmiddels niet meer zichtbare, want auteurswederrechtelijke,  video op Youtube, was het in Gedeelde Smart een lied van Jenny Arean en Brigitte Kaandorp om heerlijk mee te blèren.

Dit is mijn lijf….

Dat deden we al tijdens de voorstelling, op uitdrukkelijk verzoek aan het einde van hun optreden in Gedeelde Smart.  Wat een heerlijke sfeer ontstaat er dan in Carré, dat tot de nok is gevuld. Daar waar wij ongeveer ook zaten. Niet dat het nodig was, want vanaf het begin met ‘Dit is mijn lijf’ , gezongen door Jenny Arean, zit de stemming er goed in.

Jenny Arean en Brigitte Kaandorp waren eerder te gast bij Khalid en Sophie.

100 jaar ervaring

Ongelooflijk, wat een gouden strot heeft Jenny Arean. 4 oktober wordt ze 80 jaar en aan haar motoriek zie je dat ze de jongste niet meer is maar haar stembanden vertonen nauwelijks een piep of een kraakje. 100 jaar ervaring telt ze samen met Brigitte Kaandorp (60) is er op de website van Brigitte Kaandorp te lezen. Het vakvrouwschap druipt dan ook van Gedeelde Smart af. Ondersteund door een kwartet musici wordt er afwisselend gezongen en gepraat aan een keukentafel op toneel. Meer hebben  de twee niet nodig om volle zalen een absurdistisch, vrolijk avondje uit te bieden.

Stella Ruisch kreeg een kaartje voor ‘Gedeelde Smart’ als verjaardagscadeautje.

Inmiddels zijn er al veel voorstellingen uitverkocht maar er zijn nog steeds kaarten te koop. Gaat het zien, gaat het horen! En anders hopen en wachten tot er een tv-registratie door BNN/Vara wordt uitgezonden van Gedeelde Smart….

Meer tips van Kijk Eens

Genieten van Nederlands zangtalent kan bij Matthijs Gaat Door, tipt Brigitte Leferink. Of kijk afleveringen op Youtube en NPOStart en NPOPlus terug van Beste Zangers van Nederland. Wij waren ontroerd door het laatste optreden van Rob de Nijs bij Matthijs van Nieuwkerk. Of kijk naar de voorstelling van Louise Korthals, jong cabarettalent na Brigitte Kaandorp.