Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om naar te kijken. Allemaal kijken naar de bioscoopfilm van Klem. Waarom? Omdat we na 3 televisieseizoenen nog niet genoeg hebben van hoofdrolspelers Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan!

Klem, maniere Olandesi

De televisieserie Klem was een gemiste kans voor me. Zoiets als te lang aarzelen voordat je de trein instapt en dan vertrekt hij zonder jou. Bijna anderhalf miljoen mensen keken wel naar het eerste seizoen en nog eens een miljoen ging ook voor het tweede seizoen zitten. Ondertussen las ik over hoe goed de serie was, hoorde ik hoe goed de spelers waren en stond de televisieserie bij mij op het lijstje terug te kijken op NPOPlus.  En nu is er een nieuwe aanleiding: de film Klem, maniere Olandesi.

Minstens één seizoen kijken en je bent verkocht

Voor manlief dan, want die werd door zijn 2 zwagers uitgenodigd om samen de film te gaan zien. ‘Moet je wel tenminste één seizoen zien, want dan weet je een beetje waarover het gaat,” kreeg hij het advies. En zo dirigeerde hij de zapper naar NPOPlus en schaarde ik me bij hem op de bank om nu eindelijk naar de eerste serie uit 2017 (!) te gaan kijken.

Voordat ik het wist waren we ten prooi gevallen aan een aanval van bingekijken. En leefden we mee met de slimme, steile belastingambtenaar Hugo Warmond (Barry Atsma), hartveroverende boef Marius Milner en zijn vrouw Kitty (Georgina Verbaan) en de vriendinnetjes Suus en Chrissie (Yenthe Bos en Zoë Cusell.

Een fijn avondje uit

Voor wie seizoen 1 van Klem nog niet heeft gezien, een indruk….

Complimenten voor scenarioschrijver en regisseur Frank Ketelaar, die drie series en een film uit zijn mouw schudde. Hoewel manlief na het zien van de film de kritiek onderschreef dat het verhaal wel een beetje aan de dunne kant was. Maar daar stond het plezier om naar het goede spel van de acteurs te kijken tegenover. “En het was gewoon leuk om met een fanclub in de bioscoop te zitten en ze graag en veel te horen lachen!” Klem, maniere Olandesi staat dus garant voor een fijn avondje uit.

Een genoegen om naar te kijken.

Meer Kijk Eens

Nederlands drama doet inmiddels echt niet meer onder voor het buitenland. Kijk maar eens naar de bioscoopfilm De Veroordeling of de oorlogsfilm De slag om de Schelde. Neem de ongelooflijke geschiedenis van De Stamhouder of de thrillerserie Rampvlucht. Een glimlach, ook van herkenning bij Oogappels. Of series van omroep Max als Tenminste Houdbaar Tot of Tweede Hans. En laten we De Luizenmoeder niet vergeten! Nog niet genoeg van kijktips? Klik dan hier.

Openingsfoto: Scène uit Klem, maniere Olandesi, foto: © Jurre Rompa