Het ziet er naar uit dat vakantievieren ook de komende maanden vooral in Nederland gebeurt. Uitgeverijen spelen daar handig op in. Bij uitgeverij Kosmos verscheen Verliefd op Nederland. De meest bijzondere plekken dicht bij huis. Verzameld door Roëll de Ram.

Presentatie van Verliefd op Nederland op Youtube.

Genoeg bestemmingen binnen Nederland

De coronapandemie was een van de inspiratiebronnen voor het reisboek Verliefd op Nederland. Bijna 200 pagina’s met tips en ideeën voor een dagje uit, overnachtingsadressen, hotspots in ons kikkerlandje, mooie natuur, stedentrips en nog veel meer. Of je nu houdt van museumbezoek of liever dieren in het wild gaat spotten, weg droomt bij sprookjeskastelen of wilt uitwaaien op een eiland; in dit boek vind je genoeg bestemmingen.

Ook verliefd op kamperen

Roëll de Ram, oprichter van reisblog WeAreTravellers.nl, combineert bekende plekken (wie kent Zandvoort niet als strandbestemming) met minder bekende als Petten en Sint Maartenszee die het rustige strand (nog wel) combineren met een prachtig achterland vol tulpenvelden. Ik ben geen kampeerder maar op campings met namen als ‘De lievelinge’ en ‘Het Bos Roept’ zou je volgens Roëll alsnog verliefd op kamperen kunnen worden.

kamperen op leeftijd
Kamperen is bij uitstek een manier om in Nederland vakantie te vieren.

Ook zonder pandemie

In het boek doorkruis je alle provincies en alle seizoenen. Er zijn tips voor binnen- en buitenactiviteiten. De mooie foto’s maken deze reisgids extra aantrekkelijk. Dankzij de pandemie herontdekken we (noodgedwongen) Nederland. Maar ook als alles weer terug naar normaal is, geeft dit boek je genoeg inspiratie. Zoals in het voorwoord, Een pleidooi om in Nederland op reis te gaat, staat: Waarom zou je Nederland verlaten voor een dagje uit, weekend weg of mini-vakantie? Dichtbij is er ook zoveel te zien en te doen.

Wandelen Wouwse Plantage
Renderklippen
Mooie plekjes in Nederland, v.l.n.r.: Wouwse Plantage in Brabant, Renderklippen op de Veluwe en de heuvels in het Limburgse Vaals. Foto’s:©Stella Ruisch
wandelen in Limburg

Ontdek Nederland ook met Meerdanvijftig.nl

Verliefd op Nederland, dat waren we bij Meerdanvijftig.nl allang. Lees er ons rondje Nederland maar op terug.In de zomer van 2020 deden wij daarin alle provincies van Nederland aan. Of lees Marlies Mielekamps wandelingen door Nederlandse steden als Alkmaar, Zwolle, Leeuwarden en Nijmegen. Houdt u van wandelen maar dan liefst in de natuur? Treed dan in het voetspoor van Stella Ruisch en lees hoe mooi Wouwse Plantage, Wijk aan Zee, Renderklippen en de heuvels bij Vaals zijn.

Openingsfoto: ©Wendy Voois