In de journalistiek hoor je veel verhalen, die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen van ons wel heel herkenbaar zijn. Of onze nieuwsgierigheid opwekken. Zoals dat van Laetitia. Haar broer wil een vrouw uit het verre oosten en ze vraagt zich af of hij wel weet waaraan hij begint.

Vrouw uit Oost-Europa

“Jochem was altijd een beetje op zichzelf”, begint Laetitia haar verhaal. “Mijn broer had nooit een vriendin en leek daar tevreden mee. Tot hij op zijn veertigste vond, dat hij lang genoeg vrijgezel was geweest en via internetsites probeerde aan een bruid uit het buitenland te komen. Eerst waren het vooral vrouwen uit Oost-Europa waar hij zijn pijlen op richtte, maar na een rondreis door Azië vond hij de vrouwen daar een stuk aantrekkelijker.” Laetitia rolt met haar ogen als ze het vertelt.

Geen Tinder of Relatieplanet

“Alleen het uiterlijk en de gewilligheid om met een West-Europese man aan te pappen is toch geen basis voor een relatie? Ik zeg hem wel eens dat hij gewoon in Nederland een vriendin moet zoeken. De deur uitgaan. Op reis met andere singles. Ga op Tinder of meld je aan bij Relatieplanet of hoe die bureaus ook mogen heten. Ik ken stellen die elkaar zo ontmoet hebben en al jaren gelukkig met elkaar zijn. Maar hij wil er niks van horen.”

mijn geheim

Dociel typje

“Ik schaam me voor mijn broer dat hij een dociel typje zoekt. Een vrouw uit het verre oosten die dankbaar is dat ze aan armoe kan ontsnappen en hem in alles ter wille is. Dat zegt hij zelf. Maar hij ziet het als een win-win-situatie. Hij een vrouw, zij een beter leven. Maar dat is toch geen basis voor een langdurige relatie? Ik ken een vrouw die op die manier naar Nederland kwam. Toen na een paar jaar haar man overleed vertrok ze met de erfenis en met achterlating van haar kind terug naar Thailand. Dat doe je niet als je het hier zo fijn hebt gehad.”

Welkom, vrouw uit het verre oosten

“Jochem wordt boos als ik erover begin. Hij vindt mij een ouwe zeur die hem zijn geluk misgunt. Dat is het niet. Ik wil hem behoeden voor teleurstellingen. Zijn ogen openen en met beide benen op de grond zetten, maar ik ben bang dat het niet gaat lukken. Ik heb me in ieder geval voorgenomen om, als het zover komt, mijn schoonzus van harte welkom te heten. Het minste wat ik kan doen is ervoor zorgen dat ze zich hier welkom voelt. Welke bedenkingen ik er ook bij heb.”

Meer geheimen

Walter is helemaal hoteldebotel van verliefdheid en dat terwijl hij een bejaarde weduwnaar is. Carla onthulde aan Brigitte dat ze zo opziet tegen het jaarlijkse uitje met haar moeder. Diane maakt zich druk over de wintersportvakantie. Is het normaal dat haar man Harry en zij altijd voor de kinderen betalen? Een spijtoptante deed het relaas over getrouwd zijn met een oudere man. En hoe voelt het als je man zich beter verzorgt dan jij jezelf? Het geloof van Non Josefien wankelt. En wat als je man door het coronavirus een gezondheidsfreak is geworden? Rode oortjes krijg je van het verhaal van Gerda en Henk die per vergissing swingers werden. Nilüfer houdt veel van haar man maar wil niet terug naar Turkije.

Openingsfoto: Pixabay