In de journalistiek hoor je veel verhalen, die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen van ons wel heel herkenbaar zijn. Of onze nieuwsgierigheid opwekken. Zoals dat van Gladys. Ze is al jaren heimelijk verliefd op een collega.

Goed begin van een nieuwe baan

“De eerste keer dat ik Sidney zag voelde ik gelijk een klik. Wat een leuke man.” Gladys ogen kijken langs me heen en staren in de verte. Alsof ze dat moment herbeleeft. “Het was mijn eerste werkdag en in de kantine kwam hij tegenover me zitten. Een grote man met prachtige donkerbruine pretogen. We kletsten gezellig en de lunchpauze vloog voorbij. Een goed begin in een nieuwe baan. Meestal voel ik me zo’n eerste dag een beetje verloren, zeker als je in je eentje moet gaan eten, maar hij zorgde ervoor dat het gemakkelijk ging.”

mijn geheim

Ik kan hem niet uit mijn hoofd zetten

“We troffen elkaar vaker tijdens de pauze en zo kwam ik steeds meer over hem te weten. Ik voelde dat ik langzaam maar zeker verliefd werd. Helaas is Sidney ‘bezet’. Hij is een paar jaar geleden gescheiden maar heeft inmiddels weer een vriendin. Zo’n leukerd is natuurlijk niet lang alleen. Toch kan ik hem niet uit mijn hoofd zetten. Iedere dag kijk ik reikhalzend naar hem uit. Ik zit bij de receptie en zie de meeste collega’s als ze binnenkomen en weggaan maar sommigen nemen de achteringang. Sidney meestal ook, dus het is altijd een verrassing of ik hem in de kantine zie.”

Liever heimelijk verliefd op een collega

“Op vrijdagmiddag gaan we vaak in de stad wat drinken met collega’s. We hebben een vaste kroeg. Een ouderwets bruin café waar Samantha achter de bar staat. Sidney en ik horen tot het groepje dat altijd tot het laatst blijft. Samantha heeft door dat ik wel een beschuitje zou willen eten met Sidney. Ze fluisterde laatst in mijn oor “Ga er voor, meid”, maar dat durf ik niet. Stel je voor dat hij niet hetzelfde voelt als ik? We werken wel bij hetzelfde bedrijf. Ik zou hem niet meer onder ogen durven komen. Ik ben liever verliefd in stilte dan dat ik het verpest. Ondertussen blijf ik lekker dagdromen. Misschien raakt het ooit uit met zijn vriendin en maak ik een kans.”

Meer geheimen lezen

Samantha is heimelijk verliefd op haar collega, voor Walter is er juist een wereld open gegaan sinds hij een vrouw heeft leren kennen. Carla onthulde aan Brigitte dat ze zo opziet tegen het jaarlijkse uitje met haar moeder. Diane maakt zich druk over de wintersportvakantie. Is het normaal dat haar man Harry en zij altijd voor de kinderen betalen? Een spijtoptante deed het relaas over getrouwd zijn met een oudere man. En hoe voelt het als je man zich beter verzorgt dan jij jezelf? Het geloof van Non Josefien wankelt. En wat als je man door het coronavirus een gezondheidsfreak is geworden? Rode oortjes krijg je van het verhaal van Gerda en Henk die per vergissing swingers werden. Nilüfer houdt veel van haar man maar wil niet terug naar Turkije. Meer geheimen lezen? Klik dan hier.

Openingsfoto: Pixabay