In de journalistiek hoor je veel verhalen, die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen van ons wel heel herkenbaar zijn. Zoals dat van Angelo. Hij heeft spijt van de omgangsregeling met de hond die zijn ex en hij troffen.

We leerden elkaar kennen door de honden

“Een leven zonder hond kon ik me niet voorstellen. Ik wilde weg van Eddy, was helemaal klaar met hem, alle liefde was het raam uit gevlogen, maar onze hond kon ik niet missen. We hadden onze cavalier king Charles spaniël Spooky pas 3 jaar en het was zo’n lieve hond. Hij sliep bij ons in de slaapkamer. Vaak sprong hij ’s nachts stiekem uit de mand op het voeteneind van het bed. Als ik weg was geweest rende hij me tegemoet als ik thuis kwam. Zoveel liefde kreeg ik van dat beest. Iets dat Eddy me al lang niet meer gaf.”

“We hebben altijd honden gehad. We hebben elkaar daardoor zelfs leren kennen. Eddy en ik troffen elkaar regelmatig in het park als we ’s avonds onze honden uitlieten. Raakten met elkaar aan de praat en van het een kwam het ander. Toen we gingen samenwonen ging het met de beestjes gelijk goed, ze kenden elkaar al en hoefden niet echt te wennen. Wij hadden er eerlijk gezegd meer moeite mee onze vrijheid op te geven, maar uiteindelijk hebben we het vijftien jaar volgehouden, waarvan tien jaar getrouwd.”

Verdelen van spullen viel mee maar de hond…

“Drie jaar geleden barstte de bom. Eddy was verliefd op een ander. We hadden een open relatie en scharrelden allebei wel eens buiten de deur, maar nu was het menens. Het liep al een tijdje niet lekker tussen ons, dus echt een verrassing was het niet, maar een scheiding is toch pijnlijk. Tot mijn verbazing viel het verdelen van de spullen wel mee. Daar hadden we weinig onenigheid over, maar over wie de hond zou houden, werden we het niet eens. ”

“Het probleem was, dat we beiden zo’n fijne band hadden met Spooky, die na de dood van onze beider honden in huis is gekomen. En omgekeerd gold hetzelfde. Spooky maakte geen onderscheid tussen ons tweeën. Hij kwispelde voor ons allebei even hard. Al moet ik eerlijk zeggen dat Eddy nog gekker met hem was dan ik. Maar ik was boos op Eddy, hij had immers een ander en ik gunde hem de hond niet. We wilden geen beiden water bij de wijn doen dus er kwam via een rechterlijke uitspraak een omgangsregeling met de hond. We zorgen om de beurt een week voor Spooky.”

Nu wil ik af van omgangsregeling met de hond

“Tot een half jaar geleden verliep dat goed, tot ik Dave leerde kennen. Een schat van een vent. Ik ben smoorverliefd. Er is alleen één probleem. Hij is allergisch voor honden. En niet zo’n klein beetje ook. Hij kan alleen op bezoek komen als Spooky bij Eddy is en ik het hele huis van onder tot boven heb schoongemaakt. Het is echt geen doen. Altijd is er wel ergens een hondenhaar blijven liggen, hangen er een paar aan mijn jas of aan een trui. Ik wil graag verder met Dave en heb er onderhand spijt van dat ik het bij de scheiding met Eddy zo hard gespeeld heb. Als we niet zo’n ruzie over de hond hadden gemaakt, had ik nu zonder veel gezichtsverlies eraf gekund. Maar of dat nu zo makkelijk gaat. Eddy was zo kwaad dat ik hem Spooky niet de hele tijd gunde dat het best kan zijn dat hij nu uit wraak niet van de omgangsregeling met de hond af wil. Of het dan ooit echt wat met Dave kan worden… ik vraag het me af.”

Meer afleveringen van MIjn Geheim lezen

Samantha is heimelijk verliefd op haar collega, voor Walter is er juist een wereld open gegaan sinds hij een vrouw heeft leren kennen. Carla onthulde aan Brigitte dat ze zo opziet tegen het jaarlijkse uitje met haar moeder. Diane maakt zich druk over de wintersportvakantie. Is het normaal dat haar man Harry en zij altijd voor de kinderen betalen? Een spijtoptante deed het relaas over getrouwd zijn met een oudere man. En hoe voelt het als je man zich beter verzorgt dan jij jezelf? Het geloof van Non Josefien wankelt. En wat als je man door het coronavirus een gezondheidsfreak is geworden? Rode oortjes krijg je van het verhaal van Gerda en Henk die per vergissing swingers werden. Nilüfer houdt veel van haar man maar wil niet terug naar Turkije. Laetitia heeft moeite met haar broer die per se vrouw uit verre oosten wil. Meer geheimen lezen? Klik dan hier.

Openingsfoto: Pixabay