In de journalistiek hoor je veel verhalen, die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen van ons wel heel herkenbaar zijn. Of onze nieuwsgierigheid opwekken. Zoals dat van Giovanni en Margret. Ze hebben elkaar niks meer te vertellen.

Het was fijn met zijn allen

“De feestdagen waren gezellig. Zoals ieder jaar gingen we een paar dagen naar Italië, naar de familie van Giovanni. Het is daar net als in de reclamespotjes. Een grote, luidruchtige familie met mama in de keuken, papa met veel praatjes, alle kinderen, kleinkinderen, zelfs de kruipende bambino’s ontbraken niet. Giovanni is altijd blij zijn familie te zien. Zeker na twee coronajaren was het fijn weer met zijn allen bij elkaar te zijn. Je zag hem genieten.”

Uitgeblust

“Helaas is dat genieten in onze relatie wel over. De kinderen zijn de deur uit, we werken allebei en hebben ieder onze eigen clubjes en hobby’s. Je zou denken dat we elkaar dan genoeg te vertellen zouden hebben als we met zijn tweetjes zijn, maar dat is niet het geval. We zijn uitgeblust, moe, hebben nergens zin in en van enige intimiteit is nauwelijks meer sprake.”

“Ik had gehoopt dat de rust van de vakantie, die week samen, ons weer wat dichter bij elkaar zou brengen. Maar de terugrit uit Italië verliep vrijwel in stilte. Het is dat de muziek in de auto op stond, maar een gesprek was er niet.”

Ik weet niet hoe ik het moet aanpakken

“Eenmaal thuis heb ik geprobeerd het ter sprake te brengen, maar ik vind het lastig. Ik weet eigenlijk niet eens hoe ik dat het best zou moeten aanpakken. Zover zijn we gekomen. Dat als er geen andere mensen bij zijn, we niet meer weten wat we tegen elkaar moeten zeggen.”

Meer geheimen lezen

Brigitte sprak ook met Pavel die door zijn echtscheiding dakloos dreigt te worden. Daarvoor verklapte Dolly dat Soraya haar favoriete kleinkind is.  Kees vertelde het verhaal hoe hij op zijn 68ste vader werd. Daarnaast schreef Brigitte over het moeder-dochteruitje dat voor Carla steeds meer een drama wordt en Jeffrey is jaloers op de man van zijn minnaresGladys is heimelijk verliefd op een collega en de broer van Laetitia wil een vrouw uit het verre oostenAnnemieke heeft spijt van haar huwelijk met een oudere man, Gerda en Henk zijn per ongeluk swingers geworden en Ine is verdrietig omdat ze alleen door het leven gaat. Brigitte Leferink hoorde niet alleen relatiegeheimen. Het geloof van non Josefien wankelt en Jeroen is opgepakt voor het stelen van een blikje Energydrink. De kinderen van Harry en Diane verwachten dat hun ouders nog steeds de vakantie betalen. En soms zijn kinderen ook niet zo attent naar hun ouders; lees het verhaal We hangen aan de laatste memmaar.  Nog meer lezen? Klik dan hier.

Openingsfoto: Pixabay